Eerste uitstelbaby

Publié le : Thématique : Début de vie / Procréation médicalement assistée Actualités Temps de lecture : 1 min.

 Imprimer

Facebook en Apple maakten bekend dat ze hun werkneemsters steunen om hun eicellen te laten invriezen zodat ze niet meer achterna gezeten worden door hun biologische klok. Daardoor zou gemakkelijker zijn om hun professionele ambities na te streven en hun loopbaan te plannen. De technologiegiganten willen met deze maatregelen meer vrouwen aantrekken.
Ondertussen werd in België het nieuws bekend gemaakt dat de eerste vrouw die 'social freezing' deed zwanger is. Het gaat om een 39-jarige vrouw, die op haar 35ste wist dat ze ooit kinderen wilde. "De vrouw was toen alleenstaand en een spermabank was voor haar geen optie. Ze wilde kinderen van een partner. Maar omdat ze de man van haar dromen nog niet was tegengekomen, wilde de vrouw de leeftijd van haar eicellen als het ware ‘bevriezen', om de kans op een gezonde baby te verhogen."
"De techniek om eicellen in te vriezen bestaat al langer, voornamelijk om kankerpatiënten te helpen die vrezen na radio- of chemotherapie onvruchtbaar te worden. Het UZ Brussel was het eerste ziekenhuis dat de techniek ook aanbood aan single vrouwen. Sinds 2009 zijn al van ongeveer 200 vrouwen eicellen ingevroren. Nu beginnen de eerste vrouwen terug te keren. Ze hebben de man van hun leven gevonden en met zijn zaad laten ze hun destijds ingevroren eicel bevruchten."
Bron: hln.be
Advies van de Belgish Radgevend Comité voor Bioethiek


Articles similaires

Eerste euthanasieklacht tegen Dr  Distelmans

Eerste euthanasieklacht tegen Dr Distelmans

- Euthanasie et suicide assisté

Na elf jaar euthanasie is bij de Orde van Geneesheren een eerste klacht ingediend tegen professor Wim Distelmans. ... De klacht tegen oncoloog en professor Distelmans is drie bladzijden dik. Dat blijkt uit een artikel in de Artsenkrant.
Alles draait om de dood van Godelieve De Troyer. Op 19 april 2012 gaf Distelmans de chronisch depressieve vrouw een dodelijke injectie. "Mijn zus en ikzelf waren niet op de hoogte. We konden geen afscheid van haar nemen", klaagt De Troyers zoon, Tom Mortier....

Lire la suite

Medisch begeleide voortplanting (MBV) in België: een sector in volle expansie

Medisch begeleide voortplanting (MBV) in België: een sector in volle expansie

- Procréation médicalement assistée

NIEUW ! Dossier van het EIB.
Sinds 1978, het jaar van de eerste kunstmatige conceptie van een menselijk wezen, is het aantal kinderen ontvangen op deze manier geschat tussen de 3 en 4 miljoen wereldwijd. De grote meerderheid van MBV -behandelingen gebeurt in Europa. In België doen jaarlijks ongeveer 10.000 koppels hierop beroep, waarvan er 3.700 uit het buitenland komen. Elk jaar worden niet minder dan 3.000 kinderen verwekt in België door kunstmatige voortplanting, vanuit 26.868 opgestarte v...

Lire la suite

Yara a obtenu que son bébé avorté soit reconnu comme une personne

Yara a obtenu que son bébé avorté soit reconnu comme une personne

- Avortement

C'est une première aux Pays-Bas : un bébé avorté a été reconnu comme une personne en application de la loi néerlandaise. Le 22 avril dernier, l'émission Nieuw Licht a diffusé le témoignage de Yara, une jeune femme ayant avorté après 14 semaines de grossesses, et qui a obtenu l'enregistrement de son bébé dans le registre de la population.

Yara est le nom d'emprunt de la jeune femme, qui a préféré garder l'anonymat car selon elle, l'avortement est encore trop tabou. Elle confie au journaliste s...

Lire la suite