L'Université de la Vie - La vie à quel prix ?

Aussi dans 6 villes en Belgique : à Bruxelles + Liège + Mons + Namur + Louvain-la-Neuve et Gand !
4 lundis soirs consécutifs à partir du 14 janvier 2019

FR NL EN

Moord of onwettige euthanasie?

ImprimerRecommander
[Français] 5 juin 2014

Sommaire

 •   Verpleegkundige pleegt moord of onwettige euthanasie?
 •   Nederlandse Eicelbank begint met uitgifte eicellen
 • Verpleegkundige pleegt moord of onwettige euthanasie?

  05/06/2014 - Fin de vie

  Op 5 mei 2014 werd gedurende een persconferentie bekend gemaakt dat een verpleegkundige uit Wevelgem al anderhalve week in de cel zit op verdenking van moord.  Het parket maakte bekend dat het gaat om feiten die zich afspeelden op een termijn van 30 jaar, men maakte niet bekend hoeveel gevallen er zouden zijn.
  Er is nog onduidelijkheid of het gaat om patiënten die gevraagd hadden om euthanasie en hij daarop is ingegaan.  Echter euthanasie valt onder de verantwoordelijkheid van de arts, een verpleegkundige of andere zorgverlener of naaste die dit uitvoert begaat nog altijd een moord.  Er is ook sprake van feiten van voor de euthanasiewetgeving in 2002.  Het parket liet ook weten dat experten aangesteld zijn om de geestesgesteldheid van de man te analyseren.

   

   

  Nederlandse Eicelbank begint met uitgifte eicellen

  03/06/2014 - Procréation médicalement assistée PMA / GPA

  Begin mei zijn in het Medisch Centrum Kinderwens (MCK) te Leierdorp, de eerste vrouwen met de voorbereiding gestart met het inbrengen van embryo's bij vrouwen die een kinderwens hebben maar niet over gezonde eicelle beschikken. 
  20 donatrices hebben samen 196, ingevroren, eicellen afgestaan. Het MCK garandeert een correcte registratie van alle informatie van beide vrouwen (biologische - en wensmoeder) en de man bij de Donorregistratie.  De kinderen hebben recht op inzage van deze gegevens vanaf hun 16e. Deze ontwikkeling is op z'n minst zorgbarend te noemen, naast de spermabank hebben we nu ook de eicelbank waarin voortplanting nog verder gemedicaliseerd wordt.  Het commercialiseren van de menselijke voortplanting gaat verder, vrouwen die hun eicellen afstaan aan de eicelbank krijgen hiervoor 900 euro 'onkostenvergoeding' per donatie. De wensmoeder betaald voor deze ingreep 2400 euro en ontvangt dan vier eicellen.

Faire un don à l'IEB